به گزارش راهبرد معاصر؛ احمد امیرآبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی در توئیتی از دستگیری یک مفسد بزرگ اقتصادی در خارج از کشور که در نهایت نام وی فاش شد، خبر داد که بعد از آن، این خبر در دیگر صفحه های توئیتر منتشر و در نهایت خبر دستگیری رسول دانیال زاده سلطان فولاد تایید شد.
طی ماه های اخیر این دومین مجرم فراری است که توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) در خارج از ایران شناسایی، دستگیر و به کشور بازگرداننده می شوند.
رسول دانیال زاده نمین اهل اردبیل، سلطان فولاد ایران و مالک برج های لوکس روما رزیدنس و فلورا کامرانیه تهران و یکی از ابر بدهکاران نظام بانکی کشور است که توانسته تسهیلات کم بهره فراوان را از شعب بانک ملت و ملی داخل و خارج از کشور به چنگ آورده و با پرداخت رشوه به مدیران بانکی به خصوص حسین فریدون (برادر رئیس جمهور)، ثروت هنگفتی کسب کند.
او دو پسر به نام امید رضا و اسرافیل و دو دختر به نام آرزو و آزاده دارد که همگی، عضو هیات مدیره شرکت های اقماری دانیال زاده به نام: شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین، شرکت کارخانجات نورد و لوله سمنان، شرکت لوله گالوانیزه ماهان سمنان، شرکت مجتمع فولاد گیلان، شرکت فولاد کاویان هستند.
رسول دانیال زاده مشهور به سلطان فولاد یکی از بزرگ ترین بدهکاران به شبکه بانکی کشور است که نامش در کنار مدلل ها و حسین هدایتی و بهروز ریخته گران و گروه جهانبانی به عنوان ابربدهکاران بانک سرمایه در سال ۱۳۹۷ اعلام شد.
وی پدر عروس حسن روحانی نیست و هیچ ارتباط سببی یا نسبی با کامبیز مهدی زاده فرساد، داماد رئیس جمهور نداشته و همکاری سید محمد هادی رضوی (داماد محکومی وزیر تعاون) نیست.
اواخر آذر ماه و اوایل دی ماه سال 95 بود که خبر دستگیری یک ابر بدهکار بر سر زبانها افتاد. در ابتدا نام این فرد «ر.د» مطرح شده بود اما با کمی بررسی دقیق تر مشخص شد نام دقیق وی رسول دانیال زاده است.
با گذشت مدت اندکی از زمان رسیدگی به این پرونده مسئولان دستگاه قضایی بازداشت این فرد را تایید کرده و سخنگوی دستگاه قضا نیز عنوان کرد بررسی پرونده وی آغاز شده است. در همین راستا مشخص شد که دانیال زاده در پرونده خود بدهی کلان بانکی را دارد که برخی رقم آن را بیش از 2600 میلیارد تومان برآورد کرده بودند.
پس از آن محسنی اژهای سخنگوی وقت دستگاه قضایی کشور در نشستی خبری و در تاریخ 4 بهمن همان سال درباره دستگیری رسول دانیال زاده نمین گفته بود که او از بدهکاران بزرگ بانکی است و با حسین فریدون ارتباط داشت. دختر حسین فریدون در لندن و کانادا زندگی می کند و رسول دانیال زاده، یکی از مرتبطان فریدون با خارج از کشور بود.
رسول دانیال زاده نمین به منظور فرار مالیاتی و پرداخت بدهی های بانکی و استهمال چند باره بدهی، به شبکه بانکی کشور رشوه می داد. تسهیلاتی که وی با رانت گرفته بود، تبدیل به املاک و مستغلات زیادی در داخل و خارج از کشور مثل شرکت گلد فیرو در امارات و شرکت ال سی اس در هامبورگ آلمان شد.
پس از بازداشت دانیال زاده و آغاز رسیدگی به پرونده وی و پس از گذشت قریب به 4 ماه از دستگیری وی و برگزاری جلسات بازپرسی و تحقیق مشخص شده است یکی از متهمان کلان این پرونده قضایی که در چرخه فساد دانیال زاده نقش ایفا میکرده به خارج از کشور گریخت.
در ابتدای مهرماه امسال بود که خبرهایی درخصوص فراری شدن رسول دانیال زاده از کشور گوش به گوش میشد.
بررسی ها حکایت از آن داشت دانیال زاده که با قید وثیقه از زندان آزاد شده است به بهانه درمان بیماری اش از کشور خارج شده و بعد از گذشت بیش از سه ماه به کشور باز نگشته است.
همین امر فرار رسول دانیال زاده را قطعی کرده و باعث شد موضوع فرار وی صحت پیدا کند.
وی افزود: دانیال زاده به همراه بعضی افراد که نمیخواهم از آنها نام ببرم موسسه خیریهای داشتند که در این محل کارهای پولشویی انجام میدادند و این خانه ۱۶ میلیاردی هم از محل همین موسسه خیریه هدیه شده است.
نماینده مردم شاهینشهر گفت: این بدهکار بانکی با استفاده از خلاءهای قانونی موجود، پرداخت بدهی خود را به تعویق میانداخته و از طرفی گزارش داده شده که وامها را برای تولید و اقتصاد استفاده میکند که این موضوع کاملا کذب است.
حاجیدلیگانی ادامه داد: در یک مورد، از نهادی با بانک تماس میگیرند و دانیال زاده را برای دریافت وام ۳۰۰ میلیاردی معرفی میکنند که رئیس بانک از پرداخت این مبلغ استنکاف میکند و دانیال زاده در نهایت موفق به اخذ تسهیلات یکصد میلیاردی میشود.
وی عنوان کرد: همچنین این بدهکار بانکی، چکی به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان برای مراسم ختم مادر یکی از مسئولان پرداخت کرده است.
روزنامه کیهان در زمینه دستگیری این بدهکار هزار میلیاردی نوشت:یک منبع آگاه اعلام کرد رسول دانیالزاده ابر بدهکار بانکی با تشکیل یک شبکه ارتشا این تسهیلات را خارج از محل تولید و در سایر فعالیت های اقتصادی از قبیل برج سازی هزینه کرده است.
افشاگری ذوالنورنماینده مجلس درخصوص وام400میلیاردی نزدیکان رییس جمهور با بهره صفردرصد
زاکانی که درباره اوجگیری فعالیت شبکه دلالی در فضای پسابرجام هشدار داده و برخی پروندههای فساد را نیز مطرح کرده بود، با بیان اینکه مالامیر [شبدوست مالامیری] و دانیال زاده [رسول] دو نفر بدهکار بانکی هستند و «ح.ف» پشت سر اینهاست، گفته بود: بهعنوانمثال بانک ملت ۴۰۰ میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به اینها داده و آنها این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجدداً این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایهگذاری کرده و سالانه ۲۴ درصد سود گرفتند. حالا حساب کنید که چه مقدار پول جابهجاشده است.
رسول دانیال زاده از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۷ در ده ها شرکت تجاری، تولیدی، وارداتی و صادراتی فعالیت داشته و تلاش کرده تا حوزه کسب و کار خود را از فولاد به تجارت های مختلف در حوزه ساختمان سازی و واردات گسترش دهد و حبطه فعالیت هایش، صرفا در کامرانیه و الهیه و فرمانیه تهران و ساخت برج های لاکچری در محدوده شهرداری منطقه ۱، محدود نبود و در استان گیلان و سمنان و قزوین، شرکت ها و مجمتع های تولیدی و صادراتی داشت که در این گفتار اقتصاد شهروند، شما را با شماری از فعالیت های تجاری رسول دانیال زاده آشنا می کنیم.
در این بررسی ها، شما با شرکت ها، همکاران، سرمایه های ثبت شده و آدرس برخی از شرکت های رسول دانیال زاده اشنا می شوید.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۷۰۶۰ مورخ سی و یکم شهریور ماه سال هشتاد و دو، شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین (سهامی خاص) به شماره ثبت ۳۶۷۱ که از دهه هفتاد هجری شمسی فعالیت داشت، رسول دانیال زاده نمین و مسعود رزار و پری ایمانی را به عنوان عضو هیات مدیره اعلام کرد. شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین، از جمله شرکت های اقماری سلطان فولاد ایران محسوب می شود که بیش از ۲۰ سال در حوزه تولید ورق های گالوانیزه فعالیت دارد.
رسول دانیال زاده در شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین، ریاست هیات مدیره را بر عهده داشت.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۷۷۴۸ مورخ ششم بهمن ماه سال هشتاد و چهار، رسول دانیال زاده نمین به همراه مسعود رزاز و پری ایمانی در هیات مدیره ابقا شده و علی عیزاده گیاشی را به عنوان بازرس اصلی شرکت انتخاب کردند.
دومین شرکتی از مجموعه شرکت های اقماری این میلیاردر فراری کشور در این گزارش اقتصادشهروند اشاره می شود، شرکت کارخانجات نورد و لوله سمنان است. شرکتی سهامی خاص به شماره ثبت ۹۱۷۳۱ که طبق روزنامه ر سمی به شماره ۱۷۲۰۰ مورخ بیست و پنجم اسفند ماه سال هشتاد و دو، رسوال دانیال زاده نمین به سمت مدیرعاملی آن اعلام می شود و همراه او، محسن هاشمی و علی اصغر گنجیان هستند که به ترتیب، ریاست هیات مدیره و نایب رئیسی هیات مدیره را عهده دار می شوند.
تصویر روزنامه رسمی بالا نشان می دهد که رسول دانیال زاده ، خویشاوندان خود را نیز وارد فعالیت های کسب و کارش کرده است. طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۷۶۱۲ مورخ بیست و چهارم مرداد ماه سال هشتاد و چهار، شرکت کارخانجات نورد لوله سمنان، علی اصغر گنجیان (رئیس هیات مدیره) رسول دانیال زاده نمین (نایب رئیس هیات مدیره)، اسرافیل دانیال زاده نمین (مدیرعامل) را معرفی کرده است.
دو سال بعد، ترکیب هیات مدیره تغییر می کند. طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۸۳۶۳ مورخ بیست و دوم اسفند ماه سال هشتاد و شش، رسول دانیال زاده نمین به سمت نایب رئیس هیات مدیره منصوب و امید رضا دانیال زاده ، مدیرعامل می شود.
سومین شرکتی که از مجموعه فعالیت های این سوپرمیلیاردرهای فراری تهرانی ها در این گفتار اقتصاد شهروند ارائه می شود، شرکت لوله گالوانیزه ماهان سمنان (سهامی خاص) به شماره ثبت ۱۶۷۶۴۰ است. در این شرکت، اسرافیل و امید رضا، عضو هیات مدیره هستند. طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۷۵۵۴ مورخ هفدهم خرداد ماه سال هشتاد و چهار، شرکت لوله گاوانیزه ماهان سمنان، پسر آقای سلطان فولاد را به عنوان مدیرعامل معرفی کرد.
طبق روزنامه رسمی به شماره ثبت ۱۷۶۲۱ مورخ سوم شهریور ماه سال هشتاد و چهار، رسوال دانیال زاده نمین ، به عنوان مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد گیان، خواستار ثبت برند FGC می شود که در عکس بالا مشاهده می کنید. این برند به ایشان تعلق دارد.
در زمانی که آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری فوق از طریق اداره مالکیت صنعتی تهران اعلام شد، محل زندگی سلطان فولاد، خیابان پاسداران، کوهستان نهم شماره ۳۳ اعلام شد.
رسول دانیال زاده ، در استان گیلان، در شرکت مجتمع فولاد این استان فعالیت داشت. این شرکت، سهامی خاص بوده و به شماره ثبت ۱۶۷۶۴۰ و شناسه ملی ۱۰۱۰۲۱۰۱۶۶۵ ثبت شده است. طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۹۷۱۴ مورخ شانزدهم آبان ماه سال نود و یک، دختر و پسران رسول دانیال زاده،عضو هیات مدیره می شوند:
۲ دختر آقای دانیال زاده به همراه خانمی که احتمالا همسر وی محسوب می شود، اعضاء هیات مدیره این شرکت را تشکیل می دادند.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۲۰۳۵۰ مورخ بیست و پنجم دی ماه سال نود و سه، شرکت مجتمع فولاد گیلان، رسوال دانیال زاده نمین را به عنوان رئیس هیات مدیره، مرضیه محسنی را به عنوان نایب ریس هیات مدیره و آرزو و آزاده را به عنوان اعضای هیات مدیره ابقا کرد. بهروز عبادی خورده بلاغ که از دوستان خاندان دانیال زاده است، به عنوان بارزس علی البدل این شرکت معرفی می شود.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۲۰۶۲۰ مورخ بیست و نهم آذر ماه سال نود و چهار، همین ترکیب هیات مدیره برای شرکت مجتمع فولاد گیلان، تکرار می شود.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۲۱۴۲۱ مورخ هفتم مهرماه سال نود و هفت، رسول دانیال زاده نمین به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت انتخاب می شود. مرضیه محسنی به عنوان نایب رئیس هیات مدیره و دخترانش، عضو هیات مدیره ابقا می شوند. موسسه حسابرسی اصلاح گستران امین، حسابرسی این شرکت را بر عهده می گیرد.
رسول دانیال زاده و شرکت طب و توسعه تپش! شاید برای اولین بار است که نام شما با این شرکت در حوزه پزشکی آشنا می شود. بله، سلطان فولاد ایران علاوه بر ساختمان سازی لوکس در بالا شهر پایتخت، در حوزه واردات و صادارات تجهیزات پزشکی و ساخت بیمارستان نیز با شماری از پزشکان و متخصصان مهندسی پزشکی پایتخت، همکاری داشت.
طبق روزنامه رسمی به شماره ۱۸۳۷۵ مورخ پانزدهم فروردین سال هشتاد و هفت، شرکت طب و توسعه تپش (سهامی خاص)، به شماره ثبت ۳۱۹۸۶۴ در تهران ثبت می شود. موضوع این شرکت: راه اندازی و احداق مرکز و بیمارستان فوق تخصصی قلب و عروق، تامین تجهیزات تخصصی پزشگی مرتبط با ارائه هر گونه خدمات بهداشتی و درمانی،انعقاد قرارداد با کلیه شرکت های بیمه ای، واردات و صادارات کلیه کالاهای مجاز، اخذ و اعطای نمایندگی، شرکت در مناقصات و مزایدات و اخذ وام واعتبار از کلیه بانک های کشور را شامل می شود.
مرکز اصلی این شرکت پزشکی سلطان فولاد ایران، خیابان توانیر تهران، روبروی بیمارستان دی اعلام شد. سرمایه اولیه شرکت، ۱۰ میلیون ریال و مدیران آن که از دوستان و همکاران رسول دانیال زاده هستند، به شرح زیر اعلام شد:
فرید متین (رئیس هیات مدیره )
مسعود قاسمی (نایب رئیس هیات مدیره )
محمد حسین ماندگار(عضو هیات مدیره )
رسول دانیال زاده نمین (عضو هیات مدیره)
حمید بهمن (عضو هیات مدیره و مدیرعامل )
دومین شرکت فعال در صنعت بهداشت و سلامت که رسول دانیال زاده یک سال پس از تاسیس شرکت طب و توسعه تپش تاسیس کرد، شرکت توسعه طب قلب (سهامی خاص) به شماره ثبت ۳۴۸۶۰۹ نام دارد. این شرکت، در زمینه واردات و صادارات کلیه کالا های مجاز و اعطای نمایندگی شرکت در مناقصات و مزایدات و عقد قرارداد با مراکز درمانی، فعالیت دارد.
مرکز اصلی این شرکت، به سعادت آباد رفت. جایی که پاتوق بسیاری از شرکت های اقماری متمولین پایتخت است. سرمایه این شرکت نیز ۱ میلیون تومان اعلام شد. مدیرانش به شرح زیر اعلام گردید:
مسعود قاسمی (رئیس هیات مدیره)
امید رضا دانیال زاده (نایب رئیس هیات مدیره)
رسول دانیال زاده (عضو هیات مدیره)
حمید بهمن (عضو هیات مدیره و مدیرعامل)
کیان دخت توکل به عنوان بازرس اصلی این شرکت انتخاب شده بود.
چند سال بعد از تاسیس شرکت توسعه طب قلب، طبق روزنامه رسمی به شماره ۲۰۱۰۰، مورخ چهاردهم اسفند ماه سال نود و دو، حمید بهمن به عنوان مدیرعامل شرکت انتخاب می شود. امید رضا دانیال زاده ، نایب رئیس هیات مدیره می شود و سلطان فولاد ایران، عضو هیات مدیره ابقا می شود. سید نظام الدین سرکشیک نیز بازرس اصلی شرکت توسعه طب قلب معرفی شد.
با دستگیری و بازگرداندن رسول دانیالزاده به کشور بهزودی ابعاد جدیدی از پرونده اتهامات حسین فریدون روشن خواهد شد.
با متواری شدن دانیالزاده عملا بخشهای مهمی از نحوه ارتباطات اقتصادی وی با فریدون مبهم باقی مانده بود که حالا با اعترافات این فرد، دستگاه قضا امکان تکمیل این موارد را در پرونده حمایت فریدون خواهد داشت.
سخنگوی قوه قضائیه با تایید خبر بازداشت رسول دانیالزاده گفت: این بدهکار کلان بانکی که در پرونده حسین فریدون به اتهام رشوه محکوم شده و گریخته بود با طراحی و هدایت پاسداران گمنام امام زمان(عج) به کشور بازگشت.
وی گفت: رسول دانیال زاده یکی از بدهکاران کلان بانکی کشور که در پرونده حسین فریدون به اتهام پرداخت رشوه محکوم شده و پس از دستگیری اکبر طبری به خارج از کشور گریخته بود، با طراحی و هدایت پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سپاه به کشور بازگشت.
وی ادامه داد: این فرد بیش از چهار هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشته و از مرتبطان نزدیک اکبر طبری و حسین فریدون می باشد.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جدید قوه قضاییه برخورد با فساد را اولویت این قوه می داند و طی ماه های اخیر این مهم را به اثبات رسانده است. به نظر میرسد عزمی بر مقابله با فساد در دستگاه قضائی شکل یافته است و این تلاش ستودنی است.
هیاهو، فشار و چوب لای چرخ قوه قضائیه گذاشتن در موضوع برخورد با مفاسد اقتصادی از سوی برخی دولتیها و مدعیان اصلاحات در حالی است که این قوه در این قضیه سراغ دانهدرشتها و برخی مدیران رفته است.
روشن است برخی از نزدیکان دولت و کسانی که در مظان اتهام قرار دارند و طی این سالها با رانت و لابی، بیتالمال را به تاراج بردهاند از برخوردهای قاطعانه قوه قضائیه در امان نباشند و به دلیل ترس از محاکمه و به زیر کشیده شدن از سریر قدرت با قاضی مجادله و منازعه کنند.
اما این دستگیری ها زنگ خطری برای مجرمان فراری از ایران است و نشاندهنده عزم راسخ قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی است.